Nu esti singurul

luni, 3 octombrie 2011

Prost




               Sunt prost.
               Acei ochi ce mi-au vizitat visele încă din prima noapte în care i-am cunoscut, stăteau acum, plini de lacrimi, în fața mea, și-și cereau iertare. Acele lacrimi ce le purtau chiar de când greșise, amenințau acum să acopere acel albastru-cenușiu, ce strălucea sinistru, plăcut în întuneric.

                Ca și prima dată, Luna stătea, strălucitoare și rece, deasupra celor doi, veghind asupra lor, fără a lua sau avertiza pe niciunul dintre ei când erau în pericol sau pe punctul de a face vreo greșeala. Dacă ar fi făcut-o, acum, în loc să vadă lacrimi și speranțe distruse, ar fi fost martoră la doi frumoși nebuni ce se iubeau, și erau fericiți. Acum, iubirea rămase undeva în urmă, iar urma ce o lăsau cei doi nu aducea niciun zâmbet pe buze, era doar o dâră de amintiri frumoase, de zâmbete lăsate spre soare și de sclipiri de dragoste orbitoare.

                 Stătea în fața mea, aproape neridicându-și ochii, iar lacrimile ei pure-pline de păcat, udau praful cel nepăsător ce se întindea de la picioarele ei la nesfârșit. Era într-un deșert, părăsita din propria greșeala, singură și abandonată. Îmi era mila de ea, era micuță, era prostuța și ar fi trebuit să mă aștept să greșească, iar acum, când privesc în urmă, îmi dau seama că aș fi putut să evit ceea ce acum îmi rupe sufletul. Aș fi putut dacă nu aș fi fost atât de orb, orbit de dragoste, iar mintea prinsă într-o plasă de îmbrățișări și sărutări, rațiunea eclipsată de acei ochii albaștri-cenușii, mi-aș fi dat seama și aș fi putut opri greșeala.
                   Am vrut să plec, să o las singură și neajutorată în noapte, cu greșeala ce-i făcuse umerii să se aplece și să scurgă lacrimi ce picau strălucitoare la lumina lunii. Am vrut dar se pare că inima nu e de acord și doar stabilisem că la prima greșeală primește roșu și trecem la altă partidă, dar trebuia să îmi dau seama că inima nu se ține de cuvânt, că inima nu are minte și că decât să nu simtă nimic mai bine să sufere... Masochistă mică ce bați neîncetat în al meu piept... Aș vrea să plec dar mi-e frig deja, am nevoie de ea, și o ador, ador felul ei de a mă lua în brațe, slab și gata să mă scape, ador parfumul ei ce rămâne în haine, în părul meu și în așternuturi și care mă face să îi simt lipsa în fiecare clipă, a fiecarui minut, al fiecarei oră. Dar...
                  Nu pot să mai iubesc acei ochii, DA, am spus-o, o iubeam, o iubesc și o voi iubi mereu câte clipe voi avea și știu asta câte clipe voi avea, pentru că știu că e tot ce mi-am dorit și tot ce nu am știut că îmi doresc.
                  Am nevoie să reflectez. Mă mint singur și a fost o amăgire a inimii mele reci și triste sau a fost ceva pur? Întrebare ce va rămâne fără răspuns, pentru că mâine o voi uita, în timp ce ea, sclipitoare, cu ochii de un albastru-fericit mă va trezi cu un sărut.
                  Acum lacrimile ei sunt și ale mele, ochii ce arătau până acum disperare s-au luminat, și scânteiază de fericire și nerăbdare, în timp ce buzele ei așteaptă să guste buzele mele.
                   Aș vrea să fug, și să o uit, că odată ce a greșit va mai greși și mă voi găsi iar în aceeași situație ca și acum, dar îi simt respirația caldă iar buzele ce se apropie ușor, ușor, umede, calde ce vor să absoarbă toată dragostea ce-o pot oferi. Fierbinte, umed... Toate gândurile s-au oprit, iar toată energia mea e directionată spre... Nu știu, nu mai trebuie să gândesc, doar iubesc și atât..
                  După un timp ea părăsi brațele mele, purtând încă pe buze amprenta buzelor mele. Se îndrepta spre propria casă, privind luna rece, zâmbind, apoi zâmbetul se trasformă într-un rânjet sinistru iar luna citi pe chipul ei: E prost!
                  Am privit luna și am închis ochii apoi i-am întors spatele să n-o aud când strigă: Ești prost!
                   Mergeam încet pe drumul de pământ, gândindu-mă la ce făcusem iar atunci mi-am dat seama: Sunt PROST!