Nu esti singurul

sâmbătă, 26 februarie 2011

Rugaminte

Mă rog la voi, cei ce urmăriți acest blog, să mă ajutați în descoperirea unor nume. De persoane, orașe, locuri, etc. Nume noi, inventate, nume vechi, antice. Orice fel sunt bine venite. Voi fi recunoscător și vă voi răsplăti pentru ajutorul acordat. Vă mulțumesc de pe acum :)

miercuri, 23 februarie 2011

Jeg

            Aici e ceva ce am scris mai de mult. Demult, demult când nu știam multe...

            Într-o lume îmi târăsc hoitul strălucitor. Mă plimb pe străzile murdare, pline de oameni murdari, respirând aerul infect, jegos. Jegul curge de pe clădiri, de pe oameni, din cer. Mă îneaca. Respir jeg, beau jeg, mănânc jeg. Stomacul mi se contractă. Spasme violente mă zguduie mai ceva ca un cutremur de 10 grade. Vreau să vomit, dar corpul meu nu mai rezistă. Jegul la acaparat, acesta încercând a mă face una cu el. Mă lupt. Știu ca hoitul ăsta împuțit are putere. Trebuie să lupt și să câștig. Jegul mă ține și mă trage mai adânc spre gaura neagră ce el o numește inimă. Știu că sub crusta groasă de jeg strălucesc. Trebuie să scap de ea, să mă scap de mizerie. Forțez. Dar forța nu contribuie la nimic. Jegul răspunde cu aceeași forța. Mă ține. Știu. Intru mai adânc. Jegul trebuie să se termine undeva. În inima lui, acolo e puncul lui slab. Sper să ajung. În inima lui, îl locul în care și lumina e pierdută, acolo pot să strălucesc.
          Da, întradevăr, am avut dreptate. Jegul e doar o acoperire pentru ceea ce contează. Am scăpat de crusta scârboasă. Strălucesc...